ICT

ICT

Elke graad maakt – ieder op zijn eigen niveau – kennis met de computer. In het eerste leerjaar speels en sporadisch en naarmate de kinderen vorderen naar het zesde leerjaar toe wordt de pc meer en meer ingeschakeld bij het klasgebeuren.

In het eerste en tweede leerjaar komen vooral de basisbegrippen en vaardigheden aan bod (opstarten en afsluiten, minimaliseren, taakbalk goed gebruiken, …). Ook tafels en woordjes oefenen kan via de computer op een leuke manier gebeuren.

Vanaf het derde leerjaar worden de basisbegrippen –en vaardigheden uitgebreid. Ook worden geldwaarden, breuken, werkwoorden, … op regelmatige basis via de pc of iPad ingeoefend. Taal en wiskunde remediëren dus met behulp van didactische software.

In de derde graad zet men “De kers op de taart” en komen de kinderen wekelijks in de computerklas. Ze leren er snel zoeken op internet en werken met handige sites (wikipedia, blogs, zoekmachines, …). Ook de gevaren van het internet komen aan bod. Het correct en veilig gebruiken van alle digitale en sociale media is immers een must!
Er wordt ook heel uitgebreid gewerkt met het programma “Word”. Op het einde van de lagere school beheersen ze deze tekstverwerker bijzonder goed. Daarnaast leren we ook programmeren, werken met powerpoint, …

Telkens wordt er getracht alles zo praktisch mogelijk te maken. Typen van een opstel op pc, informatie voor boekbesprekingen opzoeken op het net, uurtabellen raadplegen, bij een spreekbeurt een powerpointvoorstelling geven of woorden opzoeken naar betekenis, … dit alles gaat nu eenmaal heel snel met een computer.

Onze school beschikt ook over 20 iPads en 36 laptops die doorheen alle klassen inzetbaar zijn. Elke klas is ook voorzien van een smartboard van de nieuwste generatie. Dit biedt zoveel meer mogelijkheden voor zowel leerkrachten als leerlingen om de lessen boeiend en multifunctioneel te maken.

Tot slot probeert deze website een link te zijn tussen het schoolgebeuren en jullie. Via nieuwsbrieven, die op zeer regelmatige basis worden verstuurd, proberen we je zo snel mogelijk op de hoogte te houden van het reilen en zeilen op onze kleine maar superfijne school. Wie dus graag als eerste alle nieuwtjes ontvangt over een bepaalde klas schrijft zich best in op onze nieuwsbrief.